Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl

Afvalinzameling binnenstad

Nieuwe manier van afval inzamelen in binnenstad Enschede

De gemeente Enschede introduceert een nieuwe manier van afvalinzameling voor inwoners en ondernemers in de binnenstad. Op afspraak haalt Twente Milieu met een elektrische bakfiets afval op achter de voordeur. Zij doet dat in samenwerking met Inzamelhelden.

Wat betekent dit voor inwoners?
Vanaf 3 april haalt Twente Milieu met elektrische bakfietsen afval op aan de voordeur van inwoners in de binnenstad. Inwoners kunnen via de webapp van InzamelHelden een afspraak maken voor het laten ophalen van hun afval. Alle ondergrondse afvalcontainers op het stadserf worden per 3 april verwijderd. Wilt u geen gebruik maken van de nieuwe manier van afvalinzameling? De ondergrondse containers net buiten het stadserf blijven wel staan.

Aanmaken account en installatie webapp
In maart komen de medewerkers van InzamelHelden bij u aan de deur. Tijdens dit bezoek helpt InzamelHelden u met het aanmaken van een account en het installeren van de webapp.

Aanbieden van afval
De collectant van Twente Milieu haalt alle afvalsoorten bij u op. Van restafval tot glas en van gfe tot verpakkingen. Hieronder vindt u hoe u het afval bij de collectant aan moet leveren:

  • Restafval: in een gesloten 40 literzak
  • Gfe: het liefst los aanbieden, maar in gesloten composteerbare zak (te herkennen aan het kiemlogo) mag ook
  • Verpakkingen: in een gesloten doorzichtige zak
  • Textiel: in een textielzak. Deze krijgt u gratis van de fietskoerier
  • Papier: gebundeld handzaam formaat, vergelijkbaar met boodschappenkrat of bananendoos. Groter wordt niet geaccepteerd. Er mag geen piepschuim of verpakkingsmateriaal meer in de doos zitten. Geen losse grote dozen maar enkel gebundeld papier
  • Glas: alleen aangeboden in aparte tas
  • AEEA: alleen kleine elektronische apparaten. Deze moeten apart aan te nemen zijn. Bijvoorbeeld een föhn of wekkerradio

Veelgestelde vragen

Heb ik nog steeds mijn milieupas nodig als ik afval laat ophalen?
U heeft nog steeds een milieupas nodig voor restafval. De andere afvalsoorten kunnen zonder milieupas worden meegegeven. Geen Milieupas? Vraag deze hier direct digitaal aan.

Ik ben op het moment van de afspraak niet thuis. Kan ik mijn afval voor de deur zetten?
Het ophalen van afval door een fietskoerier kan alleen als u thuis bent. U geeft zelf uw afval aan de collectant mee.

Ik heb geen smartphone of tablet. Hoe kan ik dan mijn afval aanmelden?
Bent u niet digitaal vaardig? Geen probleem. We maken dan samen met u een vaste afspraak in de week om uw afval aan huis op te halen. U ontvangt voor 3 april een telefoonnummer van Inzamelhelden zodat we hierover met u afspraken kunnen maken.

Ik heb nog geen account bij InzamelHelden? Hoe kom ik daaraan?
In maart komen de medewerkers van InzamelHelden bij u aan de deur. Tijdens dit bezoek helpt InzamelHelden u met het aanmaken van een account en het installeren van de webapp.

Het lukt me niet om een afspraak te maken via de app, wat moet ik doen?
Momenteel is de webapp nog niet live en kunt u geen afspraak maken. Op 3 april staat de app live en kunt u een afspraak inplannen. Tot die tijd kunt u gebruik maken van de ondergrondse afvalcontainers.

De webapp van InzamelHelden werkt niet. Met wie kan ik contact opnemen?
Momenteel is de webapp nog niet live en kunt u geen afspraak maken. Op 3 april staat de app live en kunt u een afspraak inplannen. Tot die tijd kunt u gebruik maken van de ondergrondse afvalcontainers.

Hoe herken ik de collectant die mijn afval komt ophalen?
De collectant draagt kleding van Twente Milieu.


Op welke tijden kan ik een afspraak maken om mijn afval op te laten halen?


Moet ik betalen voor deze nieuwe manier van afvalinzameling?
De kosten voor de nieuwe manier van inzamelen zijn hetzelfde als voor het wegbrengen van uw afval naar de ondergrondse containers. Dat betekent dat alle afvalsoorten, behalve restafval, gratis worden opgehaald. Voor restafval geldt dat u betaalt per opgehaalde zak.

Waarom staan er plantenbakken op de oude locaties van de containers?
Samen maken we de binnenstad mooier en groener. Daarom is de gedachte: container eruit, groen erin! In het voorjaar wordt er fris groen en kleurrijke bloemen in de bakken geplant.

Ik wil mijn afval zelf wegbrengen naar een ondergrondse afvalcontainer. Waar kan ik die vinden?
Op onderstaand kaartje kunt u zien waar er in uw buurt nog afvalcontainers staan. U kunt er dus ook voor kiezen uw afval zelf weg te brengen.

Download hier het kaartje.

Inloggen gemeente
Word ook een superheld en lever jouw textiel in! Meer weten?