Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl

De collega's van Strategie & Beleid zijn op zoek naar een Strategisch Adviseur
Samen met onze gemeenten, inwoners en alle collega’s doen we er elke dag ‘onmeunig’ ons best voor dat Twente schoon, groen en leefbaar blijft. Dat kan alleen als we op veranderingen in wet- en regelgeving vooruitlopen in plaats van dat we erop moeten reageren. Daar ga jij, als onze nieuwe Strategisch Adviseur, onmisbaar bij zijn.

Wat ga je doen?
Wetgeving kan van de ene op de andere dag veranderen. Daarom is het ontzettend belangrijk dat iemand binnen ons bedrijf alle eventuele wijzigingen nauwlettend in de gaten houdt. Als Strategisch Adviseur ga je meer doen dan signaleren. Komt er zo’n verandering, dan ga jij op zoek naar het antwoord op 2 vragen. Heeft dit invloed op Twente Milieu en heeft het invloed op de gemeenten die op ons rekenen? Is het antwoord op één van die vragen (of allebei) ‘ja’, dan kom je in actie. Je brengt het in kaart, haakt de juiste mensen aan en zorgt dat we snel klaar zijn om ons beleid aan te passen op de nieuwe regels.

En natuurlijk zorg je het liefst dat we al klaar zijn voordat dit soort nieuwe regels komen. Je zoekt namelijk ook constant naar kansen. Kansen om onze diensten steeds groener, efficiënter en beter te maken. Vaak betekent dat wel dat je op zoek moet naar draagvlak binnen Twente Milieu. De ene keer is dat binnen het managementteam, de andere keer loop je even richting onze collega’s buiten. Loop even het terrein op om ze aan te schieten. Dat werkt sneller én beter voor iedereen.

Verder help je ons door:

  • Glasheldere analyses over jouw bevindingen te schrijven
  • Altijd oplossingen aan te dragen in je analyses
  • Een extern netwerk te onderhouden binnen de branche en de regio Twente
  • Onze ambassadeur op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en innovatie binnen de gemeenten en Twente Milieu te zijn

Jij bent
Slagvaardig en standvastig. Als een collega je vraagt een afdelingsetentje te plannen, kom je terug met een passend restaurant, een datum en een tijd. Daarbij ben je uiteraard messcherp als het op je analyses aankomt en ben je communicatief sterk genoeg om je bevindingen over te brengen (en te verdedigen als het moet). Natuurlijk ben je ook wel een beetje van het buitenleven en vind je een nieuwe linksgestuurde vuilniswagen op zijn minst een beetje interessant.

Wat we graag op je cv zien?

  • Minimaal een hbo-diploma in bestuurskunde, overheidsmanagement of milieukunde
  • 3 á 5 jaar ervaring in een politiek bestuurlijke omgeving (of iets wat daarop lijkt)
  • Je kunt laten zien dat je snapt hoe gemeenten en provincies werken

Wat krijg je ervoor terug?
Noaberschap. Dat klinkt misschien raar, maar de Twentse cultuur zit in ons bloed. We staan voor elkaar klaar. Altijd. Bij iedereen staat de deur open en iedereen is bereid om elkaar te helpen. We moeten het samen doen en bij Twente Milieu snappen we dat. Het ‘samen doen’ betekent ook dat iedereen hier de ruimte krijgt om te zijn wie ze willen en dat alle meningen belangrijk zijn. Of je nu chauffeur, beleidsmedewerker of manager bent: er wordt naar je geluisterd. Wat je verder zwart op wit kunt verwachten?

  • In eerste instantie een jaarcontract. Als jij je werk gewoon goed doet, blijkt te passen binnen onze organisatie en een goede klik hebt met de mensen waarmee je samenwerkt, maken we hier natuurlijk snel een vast contract van
  • Salaris op basis van de CAO Grondstoffen Energie en Omgeving Services schaal K, minimaal € 4117,- en maximaal € 5787,- en daarbij 13,44% Persoonlijk Arbeidsvoorwaarden Budget per maand.
  • Een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen en natuurlijk een telefoon en laptop

Jouw team
Je gaat veel samenwerken met Bas, onze Manager Strategie & Beleid. Jij wordt zijn rechterhand, linkerhand, klankbord en adviseur. Onze branche is volop in ontwikkeling en er gebeurt veel. Als Strategisch Adviseur ga je daarin veel met Bas optrekken. Bas beschrijft jullie toekomstige samenwerking als volgt: ‘Ik geef veel vrijheid. Binnen Twente Milieu vinden we autonomie namelijk ontzettend belangrijk. Het is dus de bedoeling dat je jouw vrijheid ook durft te gebruiken. Ik wil mét jou beslissingen nemen, niet vóór jou. Als jij overtuigd en goed onderbouwd een besluit neemt, blijf ik achter je staan.’

Dit is Twente Milieu
Volop zon of centimeters sneeuw, op feestdagen en in het weekend, de ruim 400 medewerkers van Twente Milieu werken ‘met mekaar’ aan een schoon, groen en leefbaar Twente. Veur altied. Twente Milieu is een sociale werkgever en biedt kansen aan iedereen. Bij Twente Milieu werken echte buitenmensen, voor het beheren en onderhouden van de openbare ruimte en voor de inzameling van het afval. De collega’s op kantoor en in de werkplaatsen zorgen ervoor dat het werk buiten veilig, op tijd, duurzaam en gewoon goed wordt uitgevoerd.

Is dit jouw baan? Solliciteer direct!
Ben jij onze nieuwe Strategisch Adviseur? Dan horen we graag van je! Solliciteer direct via het formulier hieronder.

Heb je vragen of wil je meer informatie? We vertellen je graag meer!
Stuur Bas een berichtje via LinkedIn of b.assink@twentemilieu.nl. Bellen kan ook via 06 14 95 47 43.

Als we onze nieuwe collega hebben gevonden, sluit deze vacature.

Solliciteren

Bas Assink

Manager Strategie & Beleid

Interesse?

Solliciteer direct

Solliciteren is eenvoudig. Vul je gegevens in, upload je CV en eventueel een motivatie en druk op 'sollicitatie verzenden'. Heb je een inhoudelijke vraag over deze vacature? Neem contact op met de contactpersoon bovenaan deze pagina. Heb je een vraag over de sollicitatieprocedure? Neem contact op met personeelszaken@twentemilieu.nl.
* verplicht
CV *
Kies bestand
Bladeren
(Max 5 mb: doc, docx, pdf)
Motivatiebrief
Kies bestand
Bladeren
(Max 5 mb: doc, docx, pdf)
Inloggen gemeente