Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl

Gfe-verzamelcontainers bij hoogbouwlocaties Wierden

Woont u in een appartement? Dan kunt u vanaf begin 2023 groente-, fruit- en etensresten (gfe) gescheiden inleveren. Gemeente Wierden en Twente Milieu plaatsen begin volgend jaar extra gfe-verzamelcontainers bij hoogbouwlocaties, zoals appartementen.

Waarom groente-, fruit- en etensresten (gfe) apart inzamelen?

Samen met de andere Twentse gemeenten wil de gemeente Wierden in 2030 maximaal 50 kilo restafval per inwoner per jaar overhouden. Op dit moment is dat in Wierden 85 kilo per inwoner. Restafval is afval waar al het herbruikbare afval, zoals verpakkingen, papier en glas, niet meer in zit. Gfe-afval hoort ook bij het herbruikbare afval. Gfe-afval belandt bij bewoners van appartementen op dit moment nog bij het restafval. Door gfe-afval te scheiden heeft u minder restafval en bespaart u kosten. Ook is het beter voor het milieu, van gfe-afval kunnen we compost maken. En compost is weer een goede voedingsbodem om planten en bloemen op te laten groeien. Gfe-afval is dus een waardevolle grondstof!

Waar komen de gfe-verzamelcontainer in uw buurt?

Kijk voor alle locaties op de website van de gemeente Wierden. Hier kunt u ook tot 21 december officieel reageren (via een zienswijze) op de locaties.

Hoe zijn de gfe-verzamelcontainer-locaties gekozen?

De gemeente heeft samen met Twente Milieu onderzocht, waar ze de gfe-verzamelcontainers het beste neer kunnen zetten. Het belangrijkste hierbij is dat het voor u zo eenvoudig, comfortabel en veilig mogelijk is. Hierbij was het volgende belangrijk:

  • Een locatie dichtbij uw woning, zo dicht mogelijk bij de ingang van uw appartementencomplex.
  • Een locatie niet te dichtbij balkons, deuren en/of ramen om overlast te voorkomen.
  • Een locatie waarbij de gfe-verzamelcontainer het liefst op gemeentelijke grond staat.
  • Voldoende gfe-verzamelcontainers om te voorkomen dat deze snel vol raken. We gaan uit van 40 tot 60 huishoudens per gfe-verzamelcontainer.
  • Het liefst dichtbij de restafvalcontainer, zodat u in één keer meerdere afvalsoorten kunt wegbrengen.
  • Een veilige en makkelijk bereikbare locatie. Voor u tijdens het wegbrengen van uw afval en voor ons wanneer wij het afval ophalen.

Heeft u een vraag?

Mocht u vragen hebben over de voorgestelde locatie van de gfe-verzamelcontainer bij u in de buurt, dan kunt u uw vraag stellen aan de gemeente Wierden via de mail naar Bouwen & Wonen bellen naar 0546 - 58 08 38.

Bekijk de video hieronder voor meer informatie

Inloggen gemeente
Word ook een superheld en lever jouw textiel in! Meer weten?