Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl

Gfe-verzamelcontainers in Losser

Goed nieuws! Vanaf eind deze zomer kunnen ook bewoners van appartementen gratis hun groente-, fruit- en etensresten (gfe) gescheiden inleveren. Gemeente Losser en Twente Milieu plaatsen hiervoor verzamelcontainers bij hoogbouwlocaties, zoals appartementen.

De gfe-verzamelcontainer komt in de buurt van de appartementen te staan

Dit is vaak bij de ondergrondse restafvalcontainer. Makkelijk, want zo kunnen hoogbouwbewoners op elk moment hun gfe-afval in de buurt wegbrengen. Op de website van de gemeente Losser ziet u een overzicht van alle geplande locaties. Ook leest u daar hoe u tot en met 3 juni 2024 kunt reageren op de geplande locaties.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg en informatie over waarom er voor deze locaties is gekozen.

Minder restafval door gfe scheiden

Door gfe-afval te scheiden heeft u minder restafval. Op dit moment is scheiden nog niet mogelijk. Het belandt nu bij het restafval. Dat is zonde! Gfe scheiden is namelijk goed voor het milieu én voor uw portemonnee, doordat u minder restafval overhoudt. Van gfe-afval wordt compost gemaakt. Dit wordt gebruikt om bloemen en planten beter te laten groeien. Ook komt er bij de verwarming van gfe-afval biogas vrij. Biogas kan als brandstof worden gebruikt.

Inloggen gemeente