Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl
U bevindt zich op de Twente Milieu pagina die nog niet specifiek ingericht is voor uw gemeente. Wijzigen? Klik hier
U bevindt zich op een gemeentepagina die niet overeenkomt met de door u opgegeven gemeente / postcode. Naar uw eigen gemeente gaan? Klik hier

Tips tegen het stinken van de container

Afvalcoach Gerrit geeft in het onderstaande filmpje tips om stankoverlast te voorkomen.

Meer tips:

  • Plaats de container in de schaduw. Hiermee voorkomt u een te snelle afbraak van het gft-afval.
  • Zorg ervoor dat de inhoud van uw container niet te nat is. Nat afval zorgt er namelijk voor dat het rottingsproces sneller op gang komt, met stankoverlast tot gevolg. Een stukje krant op de bodem van de container neemt overtollig vocht op en geeft na het legen minder kans op achterblijvende resten. In plaats van een krant kan ook een lege eierdoos worden gebruikt.
  • Verpak (gekookte) etensresten goed in een dunne krant.
  • Is er toch sprake van stankoverlast? Zet de deksel van de gft-container dan op een kier, door er bijvoorbeeld een houten lat tussen te leggen. Hierdoor komt er lucht bij de inhoud van de container, waardoor het rottingsproces (veroorzaker van stank) minder snel op gang komt. Ook voorkomt u hiermee maden. Maden houden namelijk niet van lucht.
  • Laat bij langdurige afwezigheid, bijvoorbeeld vakantie, de gft-container leeg achter.
  • Handig om te weten is dat vlees- en visresten een voedselbron zijn voor maden. Schillen van fruit trekken juist fruitvliegjes aan.
  • Hang mottenballen aan de grijze en/of groene container om maden te voorkomen. Vliegen kunnen niet tegen die geur.
  • Maak de container regelmatig schoon: leg hem op zijn kant, spuit hem uit en maak de container met water en eventueel groene zeep schoon. Gebruik geen chloorproducten; dit is schadelijk voor het milieu. U kunt wel biologische stankverdrijvers gebruiken. Deze zijn verkrijgbaar bij onder andere supermarkten en doe-het-zelfzaken.

Melding maken

Is uw container niet geleegd of wilt u iets anders melden? Laat het ons weten.

Relevante informatie afgestemd op uw woonsituatie

Vul uw postcode en huisnummer in en zie direct relevante informatie afgestemd op uw woonsituatie, zoals wanneer het afval bij u opgehaald wordt. Het is mogelijk om uw gegevens op een later tijdstip te wijzigen

Postcode
Huisnummer
Selecteer uw huisnummer
Uw gemeente:
De door u opgegeven postcode valt niet in het werkgebied van Twente Milieu of is een bedrijfsadres. Ga naar de algemene pagina.

Lees voordat u verder gaat onze privacyverklaring.