Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl

Hoogbouw Oldenzaal kan vanaf 2022 gfe-afval scheiden

Goed nieuws! Vanaf januari 2022 kunt u als hoogbouwbewoner gratis uw groente-, fruit- en etensresten (gfe) gescheiden inleveren. Gemeente Oldenzaal en Twente Milieu plaatsen ruim 50 gfe-verzamelcontainers bij hoogbouwlocaties, zoals appartementen.

Minder restafval door gfe scheiden
Op dit moment is gfe scheiden nog niet mogelijk en belandt het bij het restafval. Dat is zonde! Door gfe-afval te scheiden heeft u straks minder restafval. Dat is goed voor het milieu. Van gfe-afval wordt namelijk compost gemaakt dat wordt gebruikt om bloemen en planten beter te laten groeien. U kunt gfe-afval straks gratis inleveren.

Bakje voor groente-, fruit- en etensresten
Wij maken het u graag zo makkelijk mogelijk! Om eenvoudig uw gfe-afval te kunnen scheiden, krijgt u eind dit jaar een gfe-bakje van ons. Zet dit bakje bijvoorbeeld op uw aanrecht. Zo kunt u uw gfe-afval er direct in doen.

Waar komt de gfe-verzamelcontainer?
De gfe-verzamelcontainer komt (dit najaar) in de buurt van uw appartement te staan, vaak bij de ondergrondse restafvalcontainer. Makkelijk, want zo kunt u op elk moment uw gfe-afval gratis bij u in de buurt wegbrengen.

Kijk op www.oldenzaal.nl/gfe-hoogbouw waar bij u de gfe-verzamelcontainer komt te staan.

Op deze website:

  • vindt u informatie over de plaats van de gfe-verzamelcontainers
  • kunt u vragen stellen
  • kunt u tot en met tot en met dinsdag 6 juli 2021 formeel reageren op de geplande locatie (een zienswijze indienen)

Hoe werkt de gfe-verzamelcontainer?
De verzamelcontainer werkt zoals u ook gewend bent bij de verzamelcontainer voor restafval: u opent de container met uw milieupas. Het gebruik van de gfe-verzamelcontainer is gratis.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag!
Bekijk de video hieronder of neem contact op met onze klantenservice. Dat kan via dit contactformulier of telefonisch op werkdagen tussen 08.00 – 17.00 uur via het telefoonnummer 0900 – 852 01 11 (lokaal tarief).

Inloggen gemeente