Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl

Hoogbouw Enschede kan vanaf januari gfe-afval scheiden

Goed nieuws! Vanaf januari 2021 kunnen hoogbouwbewoners in Enschede gratis hun groente-, fruit- en etensresten (gfe) gescheiden inleveren. Gemeente Enschede en Twente Milieu plaatsen dit najaar ruim 300 gfe-verzamelcontainers bij hoogbouwlocaties, zoals flats en appartementen.

Minder restafval door gfe scheiden
Op dit moment is gfe scheiden nog niet mogelijk en belandt het bij het restafval. Dat is zonde! Door gfe-afval te scheiden hebben hoogbouwbewoners straks minder restafval. Dat is goed voor het milieu. Van gfe-afval wordt namelijk compost gemaakt dat wordt gebruikt om bloemen en planten beter te laten groeien.

Bakje voor groente-, fruit- en etensresten
Wij maken het afval scheiden graag zo makkelijk mogelijk! Om eenvoudig het gfe-afval te kunnen scheiden, krijgen hoogbouwbewoners eind dit jaar een gfe-bakje van ons. Zet dit bakje bijvoorbeeld op het aanrecht, zodat het gfe-afval er direct in kan.

Waar komt de gfe-verzamelcontainer?
De gfe-verzamelcontainer komt (in het najaar van 2020) in de buurt van hoogbouwwoningen te staan, vaak bij de ondergrondse restafvalcontainer. Makkelijk, want zo kan het gfe-afval op elk moment in de buurt weggebracht worden.

Kijk op de website van de gemeente Enschede waar bij u de gfe-verzamelcontainer komt te staan.

Op de website:

  • vindt u informatie over de plaats van de gfe-verzamelcontainers
  • kunt u vragen stellen
  • kunt u tot woensdag 15 juli formeel reageren op de geplande locatie (een zienswijze indienen)

Hoe werkt de gfe-verzamelcontainer?
De verzamelcontainer werkt net als de verzamelcontainer voor restafval: u opent de container met uw milieupas. Het gebruik van de gfe-verzamelcontainer is gratis.

Heeft u vragen?
Neem gerust contact op met onze klantenservice. Dat kan via het contactformulier of telefonisch op werkdagen tussen 08.00 – 17.00 uur via het telefoonnummer 0900 – 852 01 11 (lokaal tarief).

Inloggen gemeente
Word ook een superheld en lever jouw textiel in! Meer weten?