Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl
U bevindt zich op de Twente Milieu pagina die nog niet specifiek ingericht is voor uw gemeente. Wijzigen? Klik hier
U bevindt zich op een gemeentepagina die niet overeenkomt met de door u opgegeven gemeente / postcode. Naar uw eigen gemeente gaan? Klik hier

Enschedese laagbouw kiest eigen afvalcontainers

Vanaf 1 januari 2021 wijzigt de afvalinzameling aan huis. U, als laagbouwbewoner, kiest zelf welk afval bij u aan huis wordt opgehaald en welk afval u wilt wegbrengen naar een verzamelcontainer in de buurt. Ook kunt u zelf het formaat van de container kiezen. Tussen 11 en 30 mei ontvangen alle laagbouwbewoners in Enschede een brief. Hieronder ziet u wat er verandert:

20 05 08 Keuzemodel
  • Gft en papier blijven zoals u gewend bent.
  • De huis-aan-huisinzameling van de doorzichtige zakken voor verpakkingen stopt. In plaats daarvan worden de verpakkingen huis-aan-huis ingezameld met een container. Zo houden we samen onze straten schoon.
  • De verpakkingen worden vanaf januari 4-wekelijks opgehaald.
  • Ook het restafval wordt vanaf januari 4-wekelijks opgehaald.

U kunt zelf kiezen welke container u bij huis wilt en welk afval u liever wegbrengt.

-

Keuze doorgeven

In de brief staat vermeld hoe u uw keuze doorgeeft. U kunt kiezen welke container(s) u aan huis wilt en welk afval u liever wegbrengt naar een verzamelcontainer in de buurt/wijk. Ook kunt u kiezen tussen een kleinere container van 140 liter of een grotere container van 240 liter. Het wisselen van containers is eenmalig gratis.

Heeft u vragen of op 1 juni geen brief ontvangen?

Neem dan contact op met de klantenservice. Dit kan telefonisch op werkdagen tussen 08.30 - 17.00 uur via het telefoonnummer 085 - 822 44 44 of stuur een e-mail naar enschede@dbics.nl.

Melding maken

Is uw container niet geleegd of wilt u iets anders melden? Laat het ons weten.

Relevante informatie afgestemd op uw woonsituatie

Vul uw postcode en huisnummer in en zie direct relevante informatie afgestemd op uw woonsituatie, zoals wanneer het afval bij u opgehaald wordt. Het is mogelijk om uw gegevens op een later tijdstip te wijzigen

Postcode
Huisnummer
Selecteer uw huisnummer
Uw gemeente:
De door u opgegeven postcode valt niet in het werkgebied van Twente Milieu of is een bedrijfsadres. Ga naar de algemene pagina.

Lees voordat u verder gaat onze privacyverklaring.