U bevindt zich op de Twente Milieu pagina die nog niet specifiek ingericht is voor uw gemeente. Wijzigen? Klik hier
U bevindt zich op een gemeentepagina die niet overeenkomt met de door u opgegeven gemeente / postcode. Naar uw eigen gemeente gaan? Klik hier

Startpunt

Wij zoeken jou!

Wij bieden een jaar lang werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, gecombineerd met een mbo-opleiding op niveau 1. Na dit jaar stopt het leerwerktraject bij Twente Milieu. Daarna heb je betere kansen op een baan bij diverse andere werkgevers.

Wat ga je doen?

Je reinigt, inspecteert, onderhoudt en repareert ondergrondse containers op onze locatie in Hengelo. Ook zet je ondergrondse containers in elkaar en maak je kennis met andere diensten van Twente Milieu. Daarnaast bieden we je de kans om een heftruckcertificaat te behalen.

Naast vier dagen werk verzorgen wij een dag lang opleiding op mbo niveau 1 in samenwerking met ROC van Twente. Je volgt een entreeopleiding tot assistent installatie- en constructietechniek. Tijdens de entreeopleiding volg je theorie- en praktijkvakken. Je leert algemene vaardigheden zoals samenwerken, instructies opvolgen, op tijd komen, netjes werken, een tekening lezen en allerlei praktische vaardigheden die aansluiten op het bedrijfsleven.

Ter voorbereiding doorloop je een traject waarin je kennis opdoet die nodig is om een leerwerkplek bij Twente Milieu te verkrijgen. Dit traject noemen we een voorschakeltraject. Tijdens dit traject zal jouw docent een persoonlijk ontwikkelplan (POP) met je maken. Jouw docent bespreekt daarnaast onder andere de rechten en plichten van een werknemer en welk gedrag er verwacht wordt op de werkplek. Verder krijg je natuurlijk informatie over Twente Milieu.

Wat verdien je?

Tijdens de eerste twee maanden werk je met behoud van uitkering. Je krijgt wel je reiskosten vergoed van de gemeente. Als je 22 jaar of ouder bent verdien je het minimumloon van €1578,- bruto per maand. Ben je jonger dan is het minimumloon lager. Je dienstverband geldt voor tien maanden.

Welke kansen heb je op de arbeidsmarkt?

Na het leerwerktraject heb je een mbo-diploma op niveau 1. Je kunt als assistent installatie- en constructietechniek aan het werk bij bedrijven in de elektrotechniek, werktuigbouwkunde of installatietechniek. Je doet eenvoudig productiewerk of ondersteunt in het werk van anderen.

Wil je meer informatie of je aanmelden?

Neem dan contact op met Miranda Kloppers van Werkplein Twente via m.kloppers@swb.nl.

Informatie voor de partners

Bent u partner? Lees dan onze folder voor meer informatie.

Melding maken

Is uw container niet geleegd of wilt u iets anders melden? Laat het ons weten.

Relevante informatie afgestemd op uw woonsituatie

Vul uw postcode en huisnummer in en zie direct relevante informatie afgestemd op uw woonsituatie, zoals wanneer het afval bij u opgehaald wordt. Het is mogelijk om uw postcode, huisnummer en e-mailadres op een later tijdstip te wijzigen.

Postcode
Huisnummer
Selecteer uw huisnummer
Uw gemeente:
De door u opgegeven postcode valt niet in het werkgebied van Twente Milieu of is een bedrijfsadres. Ga naar de algemene pagina.

Lees voordat u verder gaat onze privacyverklaring.