Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl

De komende periode voert de gemeente in samenwerking met Twente Milieu extra controles uit op de samenstelling van het verpakkingsmateriaal (plastic, blik en drankenkartons) in de containers met oranje deksel. Inwoners ontvangen een groene kaart bij een juiste samenstelling van de verpakkingencontainer en een oranje kaart wanneer er materiaal wordt aangetroffen dat er niet in thuishoort. Bij een oranje kaart wordt de container niet geleegd, inwoners kunnen het verkeerde afval verwijderen en de container de eerstvolgende keer opnieuw aanbieden. In extreme gevallen kunnen boetes voor het verkeerd aanbieden van afval worden uitgedeeld.

Helaas zit er regelmatig restafval tussen het verpakkingsmateriaal (plastic, blik en drankenkartons). Dat is erg jammer, want de verpakkingen kunnen dan niet meer goed worden verwerkt. Wanneer ander afval bij de verpakkingen wordt gegooid, zorgt dit ervoor dat de hele lading in de vuilniswagen ongeschikt wordt voor hergebruik en moet worden afgekeurd. Deze lading verdwijnt dan alsnog in de verbrandingsoven. Dat is niet alleen slecht voor het milieu maar ook kostbaar.

Niet goed scheiden kost geld
Met het niet goed scheiden zijn extra kosten gemoeid, die vervolgens moeten worden doorberekend in de afvalstoffenheffing. Daarom voert de gemeente controles uit op de samenstelling van het verpakkingsmateriaal. Samen houden we de kosten zo laag mogelijk.

Bewustwordingsactie
Met de kaartenactie wil de gemeente inwoners van Oldenzaal bewuster maken van het op een goede manier aanbieden van de verpakkingencontainer (plastic, blik en drankenkartons).
In sommige gevallen zijn inwoners zich niet bewust van wat er wel of niet in de verpakkingencontainer mag, de kaartenactie moet daar verandering inbrengen.

Wat mag er in de verpakkingencontainer?
Plastic verpakkingsmateriaal, drankenkartons en blik worden samen ingezameld. Deze afvalstroom noemen we verpakkingen. Een verpakking is altijd bedoeld voor eenmalig gebruik, is altijd ‘vol’ bij aankoop en ‘leeg’ na verbruik van de inhoud. Meer informatie over wat er wel of niet in de verpakkingencontainer hoort is hier te vinden en in onze gratis app.

Inloggen gemeente
Word ook een superheld en lever jouw textiel in! Meer weten?