Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl
U bevindt zich op de Twente Milieu pagina die nog niet specifiek ingericht is voor uw gemeente. Wijzigen? Klik hier
U bevindt zich op een gemeentepagina die niet overeenkomt met de door u opgegeven gemeente / postcode. Naar uw eigen gemeente gaan? Klik hier

Restafval

Restafval

Algemene informatie

Restafval is huishoudelijk afval dat niet meer gescheiden kan worden voor hergebruik of recycling. Afvalsoorten die wel te scheiden zijn, horen niet in het restafval thuis. Restafval dat niet in uw grijze bak past, valt onder grof restafval.

Wat wordt ervan gemaakt?
Restafval is voor het grootste gedeelte niet geschikt voor hergebruik. Het afval wordt daarom verbrand in grote ovens. Hiermee kan energie (elektriciteit) en warmte worden opgewekt. Het product dat na verbranding overblijft, wordt bijvoorbeeld gebruikt bij het asfalteren van wegen.

Waar kan ik het kwijt?

Grijze restafvalcontainer 
Luiers en incontinentiemateriaal horen bij het restafval. U kunt het kwijt in uw grijze restafvalcontainer. De grijze container wordt tweewekelijks geleegd. Wilt u weten wanneer de container bij u wordt geleegd? Kijk dan op de afvalkalender.

(Ondergrondse) restafvalcontainer 
Hoogbouwbewoners of bewoners van laagbouwwoningen zonder grijze container kunnen het restafval kwijt in een (ondergrondse) restafvalcontainer. U heeft een milieupas nodig om deze te openen.

Afvalbrengpunt 
U kunt uw restafval ook kwijt bij het afvalbrengpunt. Kijk hier voor de tarieven.

Afvalbrengpunt Oldenzaal 

Lübeckstraat 34
Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag:

11:00 - 17:00 uur

Zaterdag:

10:00 - 16:00 uur

Melding maken

Is uw container niet geleegd of wilt u iets anders melden? Laat het ons weten.

Relevante informatie afgestemd op uw woonsituatie

Vul uw postcode en huisnummer in en zie direct relevante informatie afgestemd op uw woonsituatie, zoals wanneer het afval bij u opgehaald wordt. Het is mogelijk om uw postcode, huisnummer en e-mailadres op een later tijdstip te wijzigen.

Postcode
Huisnummer
Selecteer uw huisnummer
Uw gemeente:
De door u opgegeven postcode valt niet in het werkgebied van Twente Milieu of is een bedrijfsadres. Ga naar de algemene pagina.

Lees voordat u verder gaat onze privacyverklaring.