Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl
U bevindt zich op de Twente Milieu pagina die nog niet specifiek ingericht is voor uw gemeente. Wijzigen? Klik hier
U bevindt zich op een gemeentepagina die niet overeenkomt met de door u opgegeven gemeente / postcode. Naar uw eigen gemeente gaan? Klik hier

Openingstijden Milieupark Hengelo verruimd

01-06-2018

Het Milieupark aan de Wegtersweg is in juni, juli en augustus op donderdagavond tot 20.00 uur geopend. Het gaat om een proef die per 1 juni ingaat. Normaal gesproken sluit het Milieupark om 16.00 uur. De openingstijden worden permanent vervroegd van 09.30 uur naar 09.00 uur. De nieuwe openingstijden maken het voor meer mensen mogelijk afval naar het Milieupark te brengen.

Het Milieupark was voorheen van maandag tot en met zaterdag geopend van 09.30 tot 16.00 uur. Die tijden worden nu dus uitgebreid. Inwoners hebben geregeld te kennen gegeven dat de openingstijden verruimd moeten worden. Daaraan wordt nu gehoor gegeven. In september volgt een evaluatie.

HengeloPanel
De nieuwe openingstijden kunnen mogelijk nog verder wijzigen. Via het HengeloPanel vraagt de gemeente Hengelo of inwoners uit de voeten kunnen met de nieuwe openingstijden, maar ook of ze andere wensen hebben. Een mogelijkheid is bijvoorbeeld dat inwoners willen dat het Milieupark op zaterdag langer open is. Dit onderzoek onder het HengeloPanel wordt in de zomer gehouden. Het HengeloPanel is een grote groep inwoners, die een aantal keren per jaar via internet een vragenlijst van de gemeente invult. Zo weet de gemeente wat inwoners vinden van het gemeentelijk beleid en welke ontwikkelingen er plaatsvinden in Hengelo.

Gratis en betaalde stromen
Inwoners van Hengelo en Borne kunnen met hun milieupas terecht op het Milieupark om afval te brengen. Er zijn zogenoemde gratis stromen, zoals snoeihout, textiel, ijzer, elektrische apparaten, papier en verpakkingen, maar ook afvalstromen waarvoor betaald moet worden, zoals grof huishoudelijk afval, matrassen, tapijt, autobanden, puin en hout. Via een weegbrug kan Twente Milieu meten hoeveel afval tegen betaling weggebracht wordt. Hengelose huishoudens mogen per jaar in totaal 50 kilo gratis brengen. Voor inwoners van Borne is dit 100 kilo. Dit tegoed wordt in januari automatisch op de milieupas bijgeschreven. Meer informatie staat op deze website.

  • Slider Milieupark Hengelo
  • Slider Milieupark Hengelo Bank
  • Slider Milieupark Hengelo Overzicht

Melding maken

Is uw container niet geleegd of wilt u iets anders melden? Laat het ons weten.

Relevante informatie afgestemd op uw woonsituatie

Vul uw postcode en huisnummer in en zie direct relevante informatie afgestemd op uw woonsituatie, zoals wanneer het afval bij u opgehaald wordt. Het is mogelijk om uw postcode, huisnummer en e-mailadres op een later tijdstip te wijzigen.

Postcode
Huisnummer
Selecteer uw huisnummer
Uw gemeente:
De door u opgegeven postcode valt niet in het werkgebied van Twente Milieu of is een bedrijfsadres. Ga naar de algemene pagina.

Lees voordat u verder gaat onze privacyverklaring.