U bevindt zich op de Twente Milieu pagina die nog niet specifiek ingericht is voor uw gemeente. Wijzigen? Klik hier
U bevindt zich op een gemeentepagina die niet overeenkomt met de door u opgegeven gemeente / postcode. Naar uw eigen gemeente gaan? Klik hier

Oldenzalers scheiden goed hun afval

04-10-2017

Inwoners van Oldenzaal scheiden hun afval goed, zo blijkt uit de resultaten na een half jaar Diftar. Ten opzichte van 2016 is de hoeveelheid restafval bijna gehalveerd en zijn vooral de ingezamelde hoeveelheden gft-afval en verpakkingen sterk gestegen. Dit heeft tot gevolg dat het college verwacht dat volgend jaar de afvalstoffenheffing omlaag kan.

Een half jaar Diftar in Oldenzaal leidt tot één conclusie: Oldenzalers scheiden hun afval goed. Uit de resultaten na een half jaar blijkt dat er ten opzichte van 2016 47% minder restafval is aangeboden. De ingezamelde hoeveelheid GFT is in de zelfde periode toegenomen met 22%. De hoeveelheid verpakkingen is zelfs toegenomen met 70%, hoewel dat ook voor een deel te danken is aan de introductie van de verpakkingencontainer. De ingezamelde hoeveelheden glas, papier en textiel zijn ongeveer gelijk gebleven of licht gestegen. Gemiddeld hebben huishoudens hun grote container het eerste half jaar vier keer aan straat gezet en huishoudens met een kleine container slechts  drie keer. Huishoudens die gebruik maken van een ondergrondse verzamelcontainer deden dat gemiddeld iets minder dan een keer per week.  

Het college verwacht dat volgend jaar de afvalstoffenheffing een stuk lager kan en zal de gemeenteraad daar bij de begrotingsbehandeling een voorstel voor doen. De totale afvalstoffenbegroting valt namelijk een stuk lager uit door de grote afname van de hoeveelheid restafval. Daarnaast heeft Twence de tarieven verlaagd en vallen de verwerkingskosten lager uit. Er zijn echter ook hogere kosten, zoals de verrekening van BTW en een hogere bijdrage aan het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente.

Melding maken

Is uw container niet geleegd of wilt u iets anders melden? Laat het ons weten.

Relevante informatie afgestemd op uw woonsituatie

Vul uw postcode en huisnummer in en zie direct relevante informatie afgestemd op uw woonsituatie, zoals wanneer het afval bij u opgehaald wordt. Het is mogelijk om uw postcode, huisnummer en e-mailadres op een later tijdstip te wijzigen.

Postcode
Huisnummer
Selecteer uw huisnummer
Uw gemeente:
De door u opgegeven postcode valt niet in het werkgebied van Twente Milieu of is een bedrijfsadres. Ga naar de algemene pagina.

Lees voordat u verder gaat onze privacyverklaring.