U bevindt zich op de Twente Milieu pagina die nog niet specifiek ingericht is voor uw gemeente. Wijzigen? Klik hier
U bevindt zich op een gemeentepagina die niet overeenkomt met de door u opgegeven gemeente / postcode. Naar uw eigen gemeente gaan? Klik hier

College gemeente Haaksbergen gaat voor samenwerking met Twente Milieu

14-09-2017

Als het aan het college van B&W Haaksbergen ligt, dan werken de gemeentelijke buitendienstmedewerkers vanaf 1 januari voor Twente Milieu. Groenonderhoud, opruimen van zwerfafval en wegenonderhoud gebeuren nu nog door de gemeente. Maar met ingang van het nieuwe kalenderjaar worden de uitvoeringstaken van de dienst Beheer Openbare Ruimte ondergebracht bij Twente Milieu. Het college is van plan hier over twee weken een zogeheten voorgenomen besluit over te nemen. De gemeenteraad krijgt nog de mogelijkheid wensen en bedenkingen te uiten en daarna volgt een definitief besluit.  

De gemeente Haaksbergen voert niet meer automatisch alle dienstverlenende en uitvoerende taken zelf uit, maar bekijkt of ze in bepaalde gevallen ook buiten de deur kunnen worden gedaan. Als het gaat om de openbare ruimte, dan laat extern onderzoek zien dat samenwerking met een andere organisatie de verstandigste keuze is. Van de verschillende onderzochte samenwerkingspartners biedt Twente Milieu op dit moment de meeste voordelen.  

Voorstel
Het college heeft daarom de samenwerking met Twente Milieu de afgelopen maanden meer in detail onderzocht. Twente Milieu kan en wil de betreffende taken uitvoeren en heeft daarom de gemeente Haaksbergen een voorstel gedaan. Na de beoordeling van dit voorstel is nu duidelijk dat de gemeente Haaksbergen het voorstel wil accepteren. Het college heeft de gemeenteraad hierover geïnformeerd.  

Goedkoper
Samenwerking met Twente Milieu levert de gemeente duidelijk financiële voordelen op. Samen met de Ondernemingsraad en de vakbonden wordt gewerkt aan een goede en zorgvuldige overdracht van de medewerkers. Het onderzoek maakte overigens óók duidelijk dat de huidige afdeling BOR (Beheer Openbare Ruimte) efficiënt werkt en goed werk levert. Maar omdat Twente Milieu veel groter is kan dat bedrijf goedkoper werken. De raad buigt zich naar verwachting in november over het voorstel van het college.

Melding maken

Is uw container niet geleegd of wilt u iets anders melden? Laat het ons weten.

Relevante informatie afgestemd op uw woonsituatie

Vul uw postcode en huisnummer in en zie direct relevante informatie afgestemd op uw woonsituatie, zoals wanneer het afval bij u opgehaald wordt. Het is mogelijk om uw postcode, huisnummer en e-mailadres op een later tijdstip te wijzigen.

Postcode
Huisnummer
Selecteer uw huisnummer
Uw gemeente:
De door u opgegeven postcode valt niet in het werkgebied van Twente Milieu of is een bedrijfsadres. Ga naar de algemene pagina.

Lees voordat u verder gaat onze privacyverklaring.