Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl
U bevindt zich op de Twente Milieu pagina die nog niet specifiek ingericht is voor uw gemeente. Wijzigen? Klik hier
U bevindt zich op een gemeentepagina die niet overeenkomt met de door u opgegeven gemeente / postcode. Naar uw eigen gemeente gaan? Klik hier

Brand Twence geen gevolgen voor inzameling

26-05-2019

Op zondag 26 mei zijn de hulpdiensten in Twente actief geweest bij een zeer grote brand bij afvalverwerker Twence aan de Boldershoekweg in Hengelo. De brand in een pand voor de verwerking van gft-afval heeft veel schade aangericht. Verschrikkelijk dat Twence opnieuw op deze manier getroffen wordt. We zijn in nauw contact en hebben als organisatie op alle manieren onze hulp aangeboden.

Huishoudelijk afval kan regulier worden aangeleverd
Van onze contacten bij Twence hoorden we dat het gft-afval regulier kan worden aangeleverd. De brand maakt verwerking van het materiaal in de composteringsinstallatie onmogelijk, waardoor wordt uitgeweken naar de afvalenergiecentrale. Het materiaal wordt in de afvalenergiecentrale omgezet tot elektriciteit, stoom en warmte.

Vanaf maandag 3 juni verwacht Twence weer de eerste vrachten gft-afval te kunnen verwerken bij hun euregionale samenwerkingspartner Gemeente Munster. Binnen enkele weken verwacht Twence ook hun eigen verwerking van gft-afval weer te kunnen opstarten.

Geen gevolgen inzameling
De inzameling kan hierdoor volgens het normale ophaalschema uitgevoerd worden. Omdat het belangrijk blijft dat gft goed gescheiden wordt, blijft Twente Milieu de kwaliteit van het aangeboden gft in de gaten houden, ondanks de tijdelijke andere manier van verwerking.

Melding maken

Is uw container niet geleegd of wilt u iets anders melden? Laat het ons weten.

Relevante informatie afgestemd op uw woonsituatie

Vul uw postcode en huisnummer in en zie direct relevante informatie afgestemd op uw woonsituatie, zoals wanneer het afval bij u opgehaald wordt. Het is mogelijk om uw postcode, huisnummer en e-mailadres op een later tijdstip te wijzigen.

Postcode
Huisnummer
Selecteer uw huisnummer
Uw gemeente:
De door u opgegeven postcode valt niet in het werkgebied van Twente Milieu of is een bedrijfsadres. Ga naar de algemene pagina.

Lees voordat u verder gaat onze privacyverklaring.