U bevindt zich op de Twente Milieu pagina die nog niet specifiek ingericht is voor uw gemeente. Wijzigen? Klik hier
U bevindt zich op een gemeentepagina die niet overeenkomt met de door u opgegeven gemeente / postcode. Naar uw eigen gemeente gaan? Klik hier

Beheer Openbare Ruimte definitief over naar Twente Milieu

22-12-2017

Vanaf 1 januari 2018 laat de gemeente Haaksbergen zaken als groenonderhoud, opruimen van zwerfafval en wegenonderhoud uitvoeren door Twente Milieu. De gemeenteraad heeft het voorstel woensdagavond besproken. De resultaten heeft het college meegenomen in het definitieve besluit voor de overgang naar Twente Milieu.   

De gemeente Haaksbergen voert niet meer automatisch alle dienstverlenende en uitvoerende taken zelf uit, maar bekijkt of ze soms ook buiten de deur kunnen worden gedaan. Een extern onderzoek laat zien dat als het om de openbare ruimte gaat, samenwerking met een andere organisatie de verstandigste keuze is. Van alle onderzochte samenwerkingspartners biedt Twente Milieu de meeste voordelen.  

Voordelen
Het financiële voordeel voor Haaksbergen loopt op van ruim twee ton in 2019 tot ongeveer vier ton in 2022. Maar de samenwerking met Twente Milieu biedt méér voordelen, weet wethouder Annette Nijhuis. “Dankzij deze samenwerking kunnen we bijvoorbeeld onze werkzaamheden beter en efficiënter uitvoeren. Inwoners gaan dat zeker ook merken. We blijven bovendien zelf bepalen hoe onze eigen openbare ruimte eruit ziet. Twente Milieu voert dat uit”, aldus Nijhuis.  

Voorwaarden
Alle betrokken medewerkers treden in dienst bij Twente Milieu en houden hun baan. Over het Sociaal Plan is overeenstemming bereikt met de vakbonden. Aan de overgang naar Twente Milieu zijn wel voorwaarden verbonden. Zo moet de gemeente Haaksbergen aandeelhouder worden en moet de afvalinzameling op termijn ook overgedragen worden.  

Duidelijkheid
Wethouder Annette Nijhuis is blij met het resultaat dat er nu ligt. “Onze medewerkers weten nu waar ze aan toe zijn. Ze blijven dezelfde werkzaamheden verrichten. Eventuele veranderingen zijn goed en zorgvuldig geregeld in het Sociaal Plan. Ik kijk uit naar een goede samenwerking met Twente Milieu en de andere aandeelhouders.” Ook directeur Lisette Bosch van Twente Milieu is enthousiast over het besluit. “We zijn trots en blij om dit team van Beheer Openbare Ruimte Haaksbergen te mogen verwelkomen bij Twente Milieu.”

Melding maken

Is uw container niet geleegd of wilt u iets anders melden? Laat het ons weten.

Relevante informatie afgestemd op uw woonsituatie

Vul uw postcode en huisnummer in en zie direct relevante informatie afgestemd op uw woonsituatie, zoals wanneer het afval bij u opgehaald wordt. Het is mogelijk om uw postcode, huisnummer en e-mailadres op een later tijdstip te wijzigen.

Postcode
Huisnummer
Selecteer uw huisnummer
Uw gemeente:
De door u opgegeven postcode valt niet in het werkgebied van Twente Milieu of is een bedrijfsadres. Ga naar de algemene pagina.

Lees voordat u verder gaat onze privacyverklaring.