Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl

Statiegeld op blikjes: Yes We Can

Samen met onze aandeelhoudende gemeenten en inwoners werken we aan een Afvalloos Twente. Het voorkomen van zwerfafval levert hier een belangrijke bijdrage aan. Daarom zijn wij –net als onze aandeelhoudende gemeenten- aangesloten bij de Statiegeldalliantie. Vanuit de Statiegeldalliantie is de campagne ‘Yes We Can!’ gestart. Met deze campagne wordt de politiek aangespoord om de zo snel mogelijk statiegeld op blikjes door te voeren. En ook Twente Milieu zegt: Yes We Can!

8 op de 10 Nederlanders willen dat er statiegeld op blikjes komt. Bij de politici in de Tweede Kamer en het kabinet is heel veel goede wil om, na de plastic flesjes, ook statiegeld op blikjes in te voeren. Samen met gemeenten, organisaties en bedrijven werden politici daarom aangemoedigd om nu door te pakken en snel te besluiten voor statiegeld op blikjes. Mede dankzij de succesvolle campagne 'Yes We Can!' heeft de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven op 3 februari 2021 besloten dat blikjes eind 2022 ook statiegeld krijgen.

Dit is fantastisch nieuws voor het milieu, natuur, dier en mens. Het is een succes waar de partners van de Statiegeldalliantie een hele mooie rol in hebben gespeeld!

Inloggen gemeente
Word ook een superheld en lever jouw textiel in! Meer weten?