Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl

Worden wat je wil!

Het was in oktober een drukte van jewelste in de Almelose bibliotheek. Honderden kinderen en hun ouders maken er kennis met verschillende beroepen. De feestelijke dag maakt deel uit van het programma rond de Kinderboekenweek. Het thema was afgelopen jaar ‘Worden wat je wil'.

Op de stoel van de chauffeur
Onze collega Barry Braakhuis was één van de genodigden en hij stond met zijn vrachtwagen bij de bibliotheek in Almelo. Hij vertelde de kinderen vol enthousiasme over zijn beroep als chauffeur bij Twente Milieu. De kinderen klommen in zijn grote voertuig en kropen op de stoel achter het stuur: even wegdromend als chauffeur bij Twente Milieu. De kinderen keken nieuwsgierig naar het mechanisme aan de zijkant van de wagen en Barry legde geduldig aan de kinderen uit hoe het werkt. Daarna vertrokken ze blij met een kleurboek en kleurpotloden onder de arm die ze van Barry hebben gekregen naar de volgende.

Beestenboel
Een paar dagen later stond onze collega Gerrit Meijerink voor de klas bij bassischool de Esmarke in Enschede. Hij was uitgenodigd om alles te vertellen over zijn passie voor zijn werk als plaagdierbeheerser en deels als afvalcoach. Gerrit had allerlei materialen meegenomen en op een tafel uitgestald. De kinderen keken vol verwachting naar de opgezette dieren. Gerrit vertelde en de kinderen stelden allerlei vragen. De interesse ging daarbij vooral uit naar de steenmarter die met zijn verschijning een behoorlijke indruk op de kinderen maakte.

Daarna mochten ze naar buiten naar het speelplein waar vier gekleurde containers klaar stonden voor het afvalspel. Een aantal meters daarvoor lagen enkele hoopjes met afval. Gerrit had zijn afvalcoachkleding aangetrokken en gaf de kinderen opdracht om het afval zo snel mogelijk in de juiste container te gooien. Na het startsein van Gerrit pakten ze telkens het afval één voor één op en renden op één van de containers af. Toen al het afval verdeeld was over de vier containers liet Gerrit de kinderen om de containers staan en legde per afvalsoort uit wat er wel en niet in hoorde. De kinderen reageerden verrast toen bleek dat ze allemaal de winnaars waren van het spel en als prijs een bouwplaat met kleurpotloden van Gerrit mee naar huis kregen.

Inloggen gemeente
Word ook een superheld en lever jouw textiel in! Meer weten?