Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl

Twente Milieu doet mee aan de Nationale Vitaliteitsweek!

In september deed Twente Milieu mee aan de Nationale Vitaliteitsweek. We organiseerden een programma dat in het teken stond van aandacht voor een fit lijf en brein en verbinding met collega’s. Voor alle medewerkers een gelegenheid, aangeboden door Twente Milieu, om bewust bezig te zijn met jouw gezondheid en vitaliteit.

We trapten de week af met een webinar Gelukskunde door Mirjam Spitholt. Op een herkenbare en humoristische wijze, met een gezonde dosis zelfspot, maakt Mirjam duidelijk hoe je zelf jouw gedachten/mindset positief kunt veranderen. De webinar, die uitgezonden werd vanuit onze kantine in Enschede, is opgenomen voor wie het heeft gemist of het thuis nog eens terug wil kijken. Binnenkort ontvangen we de opname en bekijken we hoe we de video beschikbaar kunnen stellen. Daar hoor je later meer over.

Bedrijvigheid op de locaties
Ook waren er gedurende de week verschillende inloopmomenten op de locaties. Active Living gaf meer informatie over het Periodiek Medisch Onderzoek en bood hulp bij het aanmelden. Bedrijfsfysiotherapeut Niek Bouman van Fysik was aanwezig voor alle vragen rondom (het voorkomen van) fysieke klachten. En Sharita Nandpersad stond paraat voor meer informatie en tips over (be)sparen. Ook waren er op woensdag verse sapjes en smoothies, voor wat extra arbeidsvitamines naast het fruit. Heb je nu nog bepaalde vragen, die je eigenlijk tijdens de Vitaliteitsweek had willen stellen? Meld je dan bij Marlou Jacobs, P&O-adviseur om te kijken wat we voor je kunnen doen.

Programma voor thuiswerkende collega’s
Speciaal voor onze thuiswerkende collega’s organiseerden we twee activiteiten. Allereerst een online sessie ‘Hoe richt ik mijn thuiswerkplek goed in?’, omdat deels thuiswerken iets is wat Twente Milieu ook na Corona wil laten bestaan. Enerzijds omdat dit een bepaalde CO2-besparing oplevert door minder vervoersbewegingen en anderzijds omdat we door Corona het positieve effect van thuiswerken zien. Tegelijkertijd is het des te belangrijker om elkaar te blijven ontmoeten. Daarom werden de thuiswerkende collega’s ook uitgenodigd voor een Zwerfafval Challenge op woensdagmiddag. Vanaf drie locaties in Borne, Haaksbergen en Almelo ontmoetten de collega’s elkaar en gingen zij de strijd aan.

Sportieve afsluiting
We sloten de Vitaliteitsweek af met een sportieve activiteit voor een frisse start van het weekend. The Bootcamp Factory verzorgde op hun locatie bij de combibaan in Hengelo een leuke bootcamp- en kickbokstraining.

Inloggen gemeente
Word ook een superheld en lever jouw textiel in! Meer weten?