Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl

Leerwerkbedrijf Startpunt biedt sociale kansen

Op maandag 6 juli 2020 ontvingen onze collega’s van Startpunt hun diploma tijdens een kleine, volgens de geldende coronamaatregelen, diploma-uitreiking. Welverdiend, want het was een extra bijzonder jaar voor de deelnemers van Startpunt.

Het seizoen 2019-2020 van Startpunt, waarvan een groot deel in coronatijd afspeelde, was een uitdaging voor de deelnemers van Startpunt. Dit betekende voor onze collega’s dat ze wel, met een aantal beperkingen, in de werkplaats in Borne konden werken, maar dat het lesprogramma van het ROC online vanuit huis moest worden gedaan. Met veel hulp van de ROC-docent is dit iedere week weer gelukt en daarvoor petje af. In september 2020 is alweer de vierde groep gestart bij Startpunt, het leerwerktraject van Twente Milieu.

Kansen vergroten op de arbeidsmarkt
Het leerwerkbedrijf Startpunt is een maatschappelijk initiatief van Twente Milieu waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans krijgen om werkritme en werkervaring op te doen, en hun kansen te vergroten op de arbeidsmarkt. Ook biedt dit leerwerktraject ze de mogelijkheid om als mens te groeien.

Werk en opleiding
Dit is een traject van een jaar waarbinnen de kandidaten ook naar school gaan. Op het ROC van Twente volgen ze een dag in de week een MBO entreeopleiding (niveau 1). Daarnaast krijgen ze de kans om het VCA-diploma te halen, en is er een mogelijkheid voor het behalen van een heftruckcertificaat. Voor de statushouders komt er wekelijks een Nederlands docente die deze mensen helpt om de Nederlandse taal te verbeteren.

Inloggen gemeente