Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl

Deelnemers Startpunt gaan een stapje verder

Startpunt is al een aantal jaren hét leerwerkbedrijf van Twente Milieu voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit leerwerktraject van een jaar, waarbij de deelnemers vier dagen werken en één dag per week een MBO-opleiding op niveau 1 volgen, is een opstapje naar een reguliere baan. Het werk dat zij uitvoeren in de werkplaats in Borne is gericht op het repareren, onderhouden en opknappen van verzamelcontainers. Maar het leerwerktraject biedt ook kansen voor stages bij andere afdelingen binnen Twente Milieu. Verbinding vinden we bij Twente Milieu namelijk een belangrijk thema. Hieronder lees je twee voorbeelden.

Murad Issa loopt stage bij de afdeling ondergrondse containers
Om de continuïteit van de afdeling ondergrondse containers te waarborgen, wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van Startpunt. Na een try-out eerder dit jaar is er een vertrouwen gegroeid wat er toe geleid heeft dat er regelmatig samengewerkt wordt met collega’s van Startpunt. Murad doet werkervaring op binnen de tijd dat Startpunt het traject aanbied. Murad Issa is afkomstig uit Syrië. John van der Tonnekreek, praktijkbegeleider bij Startpunt, vertelt dat hij hem heeft leren kennen als een zeer gedreven en sociaal mens. Murad doet er alles aan om zijn inburgering te laten slagen. Al vrij snel werd duidelijk dat hij een grote technische kennis heeft, en die kennis heeft hem inmiddels gebracht waar hij nu is. Erik van den Bovenkamp van de afdeling ondergrondse containers is blij met de inzet van Murad. Murad is een zeer prettige collega om mee te werken. Ondanks dat er een kleine taalbarrière is, zet hij zich volledig in om begrijpelijk over te komen en hij wil ook veel leren op gebied van de taal. Zijn werklust is groot en dat wordt zeer gewaardeerd bij onze collega’s, niets is hem teveel.

Touma Bahhi loopt stage bij de financiële administratie
In maart heeft John de administratie benaderd, omdat Touma in Syrië meer dan 25 jaar ervaring heeft met boekhouden. Vanuit Startpunt wil Twente Milieu Touma de kans geven, om naast alle ‘technische’ werkzaamheden ook kennis te maken met een administratie in Nederland. Touma heeft immers meer dan 25 jaar ervaring in het vak. Vanwege corona en de begeleiding is ervoor gekozen dat hij twee dagen in de week bij de administratie zit. Hij wordt begeleid door Marnick Krisman, een allround medewerker van de administratie. Vanwege de taalvaardigheid is er gezocht naar een takenpakket die past bij Touma. Daarnaast kijkt hij regelmatig met andere taken van Marnick mee. Op deze manier leert hij dan ook sneller het Nederlands dat gebruikt wordt binnen administraties.

Afdelingen weten elkaar te vinden
Dit zijn twee mooie voorbeelden van afdelingen die elkaar weten te vinden. Het is voor de collega’s van Startpunt een uitstapje binnen hun leerwerkjaar bij Startpunt, om bezig te zijn met het werk waar zij kennis en ervaring in hebben en om zich verder te ontwikkelen hierin. Mooi dat Twente Milieu dit stukje maatwerk kan bieden door de diversiteit aan werkzaamheden die we uitvoeren.

Inloggen gemeente
Word ook een superheld en lever jouw textiel in! Meer weten?