Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl

Textiel Race Twente: een groot succes!

Vier weken lang gingen tien basisscholen in Twente de strijd aan tegen verspilling van oud textiel. Op deze manier brachten zij in totaal ruim 13 duizend kilo oud textiel terug in de kringloop, waardoor het opnieuw gebruikt of gerecycled kan worden. De Textiel Race in Twente is een groot succes geworden met enthousiaste leerlingen, docenten en buurtbewoners!

Van 31 mei tot 24 juni 2021 zamelden de deelnemende leerlingen 13.159 kilo oud textiel in. Daarnaast zijn de leerlingen aan de slag gegaan om zelf kledingstukken te repareren. In totaal hebben de leerlingen 108 reparaties uitgevoerd.
Inwoners uit Twente konden online aangeven dat ze nog oud textiel thuis hadden liggen, waarna scholieren het textiel aan huis ophaalden.

Basisschool de Zwaluw uit Markelo wint de hoofdprijs
Basisschool De Zwaluw uit Markelo is met 3641 kilo en een score van 996 punten de winnaar van de Textiel Race. De deelnemende groep won de hoofdprijs, een schoolreis naar De Museumfabriek in Enschede. Op de tweede plek eindigde basisschool De Compaan uit Almelo. Basisschool De Bron uit Enschede maakt met de derde plek het podium compleet.

Inloggen gemeente
Word ook een superheld en lever jouw textiel in! Meer weten?