Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl

Energy Challenges voor scholieren in Losser en Oldenzaal

Op woensdagochtend 22 januari 2020 was de kick off van de Energy Challenges Noordoost Twente 2019-2020. Bijna 100 scholieren van 9 scholen in Losser en Oldenzaal gingen een half jaar aan de slag met het thema duurzaamheid.

Via de Energy Challenges krijgen scholieren kennis over energie en duurzaamheid, en worden ze uitgedaagd om deze kennis in praktijk te brengen door een duurzaamheidscampagne te organiseren op school. Scholieren vormen zogeheten Energizerteams, die met elkaar de strijd aangaan voor energiebesparing, duurzaam omgaan met afval en klimaatbestendigheid.

Kick off
Tijdens de kick off op 22 januari maakten de teams kennis met elkaar en werden ze klaargestoomd voor hun campagne aan de hand van workshops over energie, afval en het klimaat. De kick off vond plaats bij stadshotel Ter Stege in Oldenzaal. Ook vanuit Twente Milieu werden er workshops verzorgd: de afvalcoach speelde het afvalspel en we maakten met een groepje leerlingen een tas van een oud t-shirt.

Duurzame afspraken
De gemeente Oldenzaal heeft op 10 oktober 2019 een Global deal gesloten met het basisonderwijs voor ‘energiebesparing’ en ‘duurzaam omgaan met afval’ op school. Vorig jaar al werd er een Greune deal gesloten tussen de gemeente Losser en haar basisscholen. Via Energy Challenges kunnen scholen invulling geven aan de deals. Energy Challenges Noordoost Twente wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank.

Inloggen gemeente