Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl

Nieuwe textielcontainers nemen inwoners mee in regionaal proces textielverwerking

Misschien heb je ze al zien staan: sinds vorig jaar staan onze nieuwe, educatieve textielcontainers te schitteren in Haaksbergen. Sinds 1 augustus nam Twente Milieu de textielinzameling over van ReShare. De textielcontainers bij de milieupleinen verdwenen en er zijn zes nieuwe locaties waar de Haaksbergenaren hun textiel naartoe kunnen brengen.

De nieuwe containers zijn niet alleen nuttig als plek om het oude textiel naartoe te brengen, maar ook nog eens leuk en leerzaam! Ze nemen de inwoner namelijk mee in het regionale proces van textielverwerking. De container nodigt inwoners uit de circulaire route van textiel te lopen: van inzameling en sortering, tot tweedehands verkoop, recycling en het weer weggooien van textiel. Over al deze stappen – die allemaal in de regio plaatsvinden – lezen inwoners meer op de container. Wie er daarna nog meer over wil weten kan de QR-code scannen om online naar de plekken met meer informatie te gaan.

Circulair Textiel Twente
De nieuwe textielcontainers maken deel uit van het project Circulair Textiel Twente. Het grote doel van Circulair Textiel Twente is om te zorgen voor minder textiel in het restafval en het vergroten van de hoeveelheid gescheiden ingezameld textiel. Het programma Circulair Textiel Twente is een samenwerking tussen Twente Milieu en andere partners uit de textielketen.

Inloggen gemeente
Word ook een superheld en lever jouw textiel in! Meer weten?