Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl

Nieuw in Hengelo: de Afvalbalie!

Twente Milieu heeft in september 2020 een nieuwe dienst in de gemeente Hengelo geïntroduceerd: de Afvalbalie! De Afvalbalie is een mobiele, kleine variant van het afvalbrengpunt/Milieupark. De Afvalbalie staat wisselend op verschillende locaties en komt dus naar de Hengelose inwoners toe. Zo willen we het wegbrengen van grof afval nog laagdrempeliger maken! Hengelo is de eerste gemeente die de Afvalbalie inzet, maar mogelijk volgen later meer gemeenten.

De afvalbalie is een afzetcontainer die volledig is ingericht als brengpunt voor grove afvalsoorten. De container wordt geplaatst vanaf een haakarmvoertuig en kan daarom simpel worden gebracht en gehaald met onze bestaande voertuigen. De Afvalbalie klapt aan beide kanten open, waardoor er ook aan beide kanten ruimte is om het afval in te leveren. Inwoners kunnen hoeveelheden wegbrengen ter grootte van een big shopper (boodschappentas). Kijk hier voor meer informatie.

Zelfvoorzienend door zonnepanelen
De Afvalbalie is een volledig zelfvoorzienend inzamelmiddel, doordat er gebruik wordt gemaakt van zonnepanelen voor de elektriciteit. Handig en duurzaam!

Inloggen gemeente