Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl

Twentse scholieren strijden tegen textielafval

Van maandag 15 mei tot en met donderdag 8 juni 2023 vindt de derde editie van de Textiel Race Twente plaats. Tien basisscholen leren alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel! Na een gastles nemen ze het tegen elkaar op om zoveel mogelijk textiel te repareren, upcyclen of in te zamelen. Het opgehaalde textiel en kleding wordt hergebruikt en gerecycled. En de school die het meeste inzamelt, wint ook nog eens een waardecheque en een bezoek aan het sorteercentrum in Enschede. Zo maakt de Textiel Race het inzamelen van textiel leuk, leerzaam en gemakkelijk!

De scholen die meedoen zijn:

  • De Imenhof uit Losser
  • Het Kompas uit Overdinkel
  • De Zwaluw uit Markelo
  • De Esch uit Oldenzaal
  • Sint Stephanus uit Almelo
  • De Fontein uit Enschede
  • Sint Alphonsus uit Mariaparochie
  • Widerode uit Wierden
  • De Meander uit Ootmarsum
  • De Kameleon uit Haaksbergen

Deze week krijgen alle leerlingen die de komende weken de strijd aan gaan een les over textiel, zodat zij goed voorbereid de strijd aan kunnen gaan.

Woont u in de buurt van één van deze scholen?
Inwoners die in de buurt van de scholen wonen kunnen tussen maandag 15 mei en donderdag 8 juni gemakkelijk en gratis het textiel thuis laten ophalen. Dit kan door het textiel online aan te bieden op de website www.textielrace.nl. Denk bij textiel aan een oude trui, uw sokken, oude gordijnen of een oude handdoek. Kijk voor meer informatie over wat er bij textiel hoort op deze pagina.

Steun de school in uw buurt en ontvang zelf korting
Textiel op de juiste manier inleveren is belangrijk. Op deze manier wordt gezorgd voor minder milieuschade, minder mensen die werken onder slechte omstandigheden en dat meer textiel hergebruikt kan worden. De leerlingen maken het gemakkelijk doordat het textiel thuis opgehaald kan worden. Bovendien wordt de school gesteund als kanshebber op de hoofdprijs. Als dank voor het online aanmelden van het textiel ontvangen deelnemers kortingscodes voor verschillende duurzame merken, zoals LABFRESH, SKOT Fashion en Loop.a Life.

Maandag 8 mei vond in bijzijn van wethouder Maaike Rödel de eerste gastles plaats bij basisschol De Esch in Oldenzaal. Zij gaan samen met 9 andere scholen de strijd aan om zoveel mogelijk textiel in te zamelen, te repareren en een tweede leven te geven.
Inloggen gemeente
Word ook een superheld en lever jouw textiel in! Meer weten?