Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl

Controles op vervuiling verpakkingencontainers

Verpakkingencontainers van inwoners uit Hengelo worden gecontroleerd op vervuiling. Twente Milieu en de gemeente Hengelo starten met deze controles om de kwaliteit van het verpakkingsmateriaal te verbeteren; er zit nog te vaak afval in de verpakkingencontainer dat er niet hoort. Is het afval niet goed gescheiden? Dan wordt de container niet geleegd.

De oranje verpakkingencontainers die aan straat staan worden gecontroleerd op de dag dat ze geleegd worden. Er wordt gekeken of er (rest)afval in zit dat er niet in hoort. Als het afval niet goed is gescheiden, wordt er een containerhanger aan de container gehangen. Op deze hanger wordt het type afval genoemd dat voor vervuiling zorgt (glas, restafval of hard kunststof). Containers met te veel vervuiling worden niet geleegd.

Containerhanger
Treft u een containerhanger aan? Als u het verkeerde afval eruit haalt, kunt u uw container opnieuw aan straat zetten op de eerstvolgende inzameldag. U kunt de verpakkingen zonder het verkeerde afval ook inleveren bij een verzamelcontainer in de buurt of bij het Milieupark aan de Wegtersweg.

In eerste instantie gaat dit om een waarschuwingsactie. In de toekomst behoren boetes ook tot de mogelijkheden. Verpakkingsafval moet los of in een doorzichtige zak in de container. Containers waarvan de inhoud niet zichtbaar is, bijvoorbeeld omdat het in een grijze vuilniszak zit, worden niet geleegd.

Oplopende kosten voorkomen
De oranje verpakkingencontainers of de verzamelcontainers voor verpakkingen zijn bedoeld voor plastic verpakkingen, blik en drankenkartons. Er zit vaak afval in dat er niet in thuis hoort. Daardoor kunnen de verpakkingen niet opnieuw gebruikt worden en keuren de sorteerders ladingen af. De vervuilde verpakkingen worden dan als restafval verbrand. En dat is jammer. Want normaal gesproken ontvangt de gemeente een vergoeding voor de verpakkingen en door de afkeur moet de gemeente geld betalen voor de verwerking van restafval. Deze kosten ziet u weer terug in een stijgende afvalstoffenheffing.

Inloggen gemeente
Word ook een superheld en lever jouw textiel in! Meer weten?