Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl

Drankenkartons

Algemene informatie

Drankenkartons worden sinds 2015 samen met plastic verpakkingsmateriaal en blik ingezameld. Deze afvalstroom noemen we verpakkingen. Blik, drankenkartons en plastic verpakkingen samen inzamelen levert u meer gemak op en zorgt voor een hoger scheidingspercentage.

Drankenkartons vindt u bij verpakkingen van zuivelproducten, vruchtensappen, limonades, ijsthee, sauzen en soep. Soms hebben ze een knik-en-knipsluiting, soms een aparte hardplastic dop. Ze bestaan voor 75 tot 80 procent uit papier en karton en zijn aan de binnen- en buitenzijde voorzien van een laagje kunststof polyethyleen (PE) en/of aluminiumfolie (bij lang houdbare producten). Die materialen zijn te recyclen.

Waar kan ik het kwijt?

Huis-aan-huis
Verpakkingen (plastic, blik en drankenkartons) worden tweewekelijks huis-aan-huis opgehaald. Gebruik hiervoor doorzichtige zakken. Kijk op de afvalkalender wanneer verpakkingen worden opgehaald.

Milieuplein
Verpakkingen (plastic, blik en drankenkartons) kunt u ook kwijt bij een milieuplein. Een milieuplein is een groep (ondergrondse) containers bij elkaar waar u verschillende gratis afvalstromen naartoe kunt brengen.

Afvalbrengpunt
Verpakkingen (plastic, blik en drankenkartons) kunt u bovendien kwijt op het afvalbrengpunt. Kijk hier voor de tarieven.

Inloggen gemeente