Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl

Oude kunststof tuinmeubelen als grondstof voor nieuwe producten

Lever oude tuinmeubelen gratis in, dan geven Twente Milieu en Hartman ze een tweede leven.

Twente Milieu, Hartman Tuinmeubelen en de verwerker van hard kunststof slaan de handen ineen om het recyclen van kunststof tuinmeubelen te optimaliseren en het inleveren van oude tuinmeubelen te vergemakkelijken voor de inwoner. Het doel van deze pilot is om als inzamelaar, verwerker en producent de keten van afval naar grondstof te optimaliseren. Door tuinmeubelen als mono stroom aan te leveren bij de verwerker kan er eenvoudiger een waardevolle (kwalitatief hoogwaardige) grondstof geproduceerd worden die weer ingezet kan worden voor de productie van nieuwe producten. Goed bezig dus!

Meer recycling en hergebruik

Om actief invulling te kunnen geven aan de ambitie van Twente Milieu om steeds meer stromen die ingezameld worden op de afvalbrengpunten in te zetten voor recycling en hergebruik, volgen wij continu de ontwikkelingen in de markt en circulaire keten. Steeds meer initiatieven richten zich op het sluiten van de keten en op dit moment is het gescheiden inzamelen van kunststof tuinmeubelen een regionaal initiatief waar wij onze bijdrage aan willen leveren.

Zet uw oude tuinset in het zonnetje!

Inwoners kunnen in de periode van 24 maart tot 28 oktober hun kunststof tuinmeubelen gratis inleveren op de afvalbrengpunten in Almelo, Enschede (Zuid en West), Hengelo en Oldenzaal en bij Kringloopwinkel De Beurs in Oldenzaal. Inwoners worden door de campagne ‘Zet uw oude tuinset in het zonnetje’ geïnformeerd en geënthousiasmeerd om tijdens de actieperiode oude tuinmeubelen gratis in te leveren. Daarnaast willen we inwoners bewust maken van de waarde van ‘afval’ en hen laten zien dat afgedankte (oude) materialen weer grondstof zijn voor nieuwe producten. Ook willen we inwoners informeren over het feit dat hard kunststof niet in de verpakkingencontainer hoort. De communicatiecampagne wordt zowel on- als offline uitgezet via social media, website en huis-aan-huis krant.

Inloggen gemeente
Word ook een superheld en lever jouw textiel in! Meer weten?