Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl

Enschedese laagbouw kiest eigen afvalcontainers

Vanaf 1 januari 2021 wijzigt de afvalinzameling aan huis. U, als laagbouwbewoner, kiest zelf welk afval bij u aan huis wordt opgehaald en welk afval u wilt wegbrengen naar een verzamelcontainer in de buurt. Ook kunt u zelf het formaat van de container kiezen. Tussen 11 en 30 mei ontvangen alle laagbouwbewoners in Enschede een brief. Hieronder ziet u wat er verandert:

  • Gft en papier blijven zoals u gewend bent.
  • De huis-aan-huisinzameling van de doorzichtige zakken voor verpakkingen stopt. In plaats daarvan worden de verpakkingen huis-aan-huis ingezameld met een container. Zo houden we samen onze straten schoon.
  • De verpakkingen worden vanaf januari 4-wekelijks opgehaald.
  • Ook het restafval wordt vanaf januari 4-wekelijks opgehaald.

U kunt zelf kiezen welke container u bij huis wilt en welk afval u liever wegbrengt.

-

Keuze doorgeven

In de brief staat vermeld hoe u uw keuze doorgeeft. U kunt kiezen welke container(s) u aan huis wilt en welk afval u liever wegbrengt naar een verzamelcontainer in de buurt/wijk. Ook kunt u kiezen tussen een kleinere container van 140 liter of een grotere container van 240 liter. Het wisselen van containers is eenmalig gratis.

Heeft u vragen of op 1 juni geen brief ontvangen?

Neem dan contact op met de klantenservice. Dit kan telefonisch op werkdagen tussen 08.30 - 17.00 uur via het telefoonnummer 085 - 822 44 44 of stuur een e-mail naar enschede@dbics.nl.

Inloggen gemeente
Word ook een superheld en lever jouw textiel in! Meer weten?