Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl

Afvalinzameling in de binnenstad van Enschede: vanaf 3 april gewoon met de bakfiets

De gemeente Enschede introduceert een nieuwe manier van afvalinzameling voor inwoners in de binnenstad. Op afspraak haalt Twente Milieu met een elektrische bakfiets afval op achter de voordeur. Zij doet dat in samenwerking met Inzamelhelden. Deze samenwerking is een proef van een jaar.

Inwoners kunnen een afspraak maken voor het ophalen van hun afval voor dezelfde of de volgende dag. Dit kan tot twee uur van tevoren via de webapp van InzamelHelden. De fietskoeriers halen verschillende afvalsoorten op: verpakkingen (plastic, blik en drankenkartons), papier, gfe (groente-, fruit- en etensresten), glas, kleine elektrische apparaten, textiel en restafval. Voor het restafval heb je een milieupas nodig, net als bij de ondergrondse container. De rest van de afvalsoorten wordt gratis opgehaald. Met deze nieuwe manier is het voor inwoners makkelijker om afval te scheiden en hoeven ze niet meer met zakken naar containers te lopen.

De ondergrondse containers op het stadserf worden weggehaald. Inwoners kunnen – mochten ze niet met de app willen werken – nog wel gebruik maken van afvalcontainers net buiten het stadserf. De ondergrondse containers die uit de binnenstad worden weggehaald, maken ruimte voor nog meer groen. Ze worden namelijk vervangen door plantenbakken. In het voorjaar planten de gemeente Enschede daar fris groen en vrolijke bloemen in. Zo wordt de mooie binnenstad nog een stukje groener.

Kijk hier voor meer informatie

Inloggen gemeente