Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl

Ontdek Twente als unieke waterregio tijdens de Twentse Waterweek

31-05-2022

Tijdens de Twentse Waterweek van 11 t/m 19 juni 2022 staat Twente in het teken van water; op allerlei locaties worden er activiteiten georganiseerd voor jong en oud rondom het thema water. Zo ook in de gemeente Borne. In samenwerking met Twente Milieu en het waterschap Vechtstromen zijn er rondleidingen, demonstraties, acties en bijeenkomsten georganiseerd. Doel van de Twentse Waterweek is het water- en klimaatbewustzijn van inwoners, ondernemers en bestuurders vergroten en inzicht geven in wat je zelf kunt doen.

Door het extreem warme weer van de laatste weken ervaren we de gevolgen van klimaatverandering. Met de Twentse Waterweek willen we het waterbewustzijn van inwoners, ondernemers en bestuurders dan ook vergroten en inzicht geven in het feit dat iedereen zijn eigen steentje bij kan dragen aan een beter klimaat.

Twentse Waterweek van 11 t/m 19 juni 2022
Gemeente Borne organiseert, in samenwerking met Twente Milieu en het waterschap Vechtstromen, verschillende activiteiten tijdens de Twentse Waterweek:

Zaterdag 11 juni10.00 - 12.30 uurBezoek bergbezinkbassin, Oostermaat te Borne
Maandag 13 juni10.00 - 12.30 uurBezoek aan rioolinspectiewagen ( Parkeerplaats De Koem in Borne)
Dinsdag 14 juni10.00 - 12.30 uurOpenstelling hoofdgemaal Van Speijkplein te Borne
Woensdag 15 juni10.00 - 12.30 uurDemonstratie water passerende verharding, Rozenhof te Borne (Bornsche Maten)
Donderdag 16 juni10.00 - 12.30 uurOpenstelling hoofdgemaal Van Speijkplein te Borne


Op de website www.groenblauwtwente.nl staat een overzicht van alle activiteiten die worden georganiseerd tijdens de Twentse Waterweek in alle gemeenten. Hier vind je ook meer informatie over de activiteiten en kun je je, indien nodig, aanmelden.

Initiatief van Twents waternet
De Twentse Waterweek is een initiatief van Twents waternet: een professioneel netwerk van 14 Twentse gemeenten, waterschap Vechtstromen en de partners provincie Overijssel en Vitens. De overtuiging is ‘samen slimmer met water’. Belangrijke aandachtspunten binnen de samenwerking zijn kostenbeheersing, bijdragen aan een prettige leefomgeving en innovatie op het gebied van water.

Inloggen gemeente