Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl

19 maart 2022

Doe mee aan Heel Almelo Schoon tijdens de Landelijke Opschoondag!

De gemeente Almelo vindt een schone, zwerfafvalvrije stad belangrijk om Almelo veilig en leefbaar te houden. Gelukkig zien we dat er een gemotiveerde en enthousiaste groep inwoners in Almelo is, die regelmatig zwerfafval opruimt. Daar zijn we als gemeente trots op en ook jij kunt daaraan bijdragen. Doe tijdens de Landelijke Opschoondag op zaterdag 19 maart mee aan Heel Almelo Schoon door een paar uurtjes zwerfafval op te ruimen.

Jouw gezondheid en die van anderen staat voorop

Houd je bij een opruimactie aan de maatregelen van het RIVM. Kijk voor een actueel overzicht van de maatregelen op rijksoverheid.nl/corona.

Ontvang een GRATIS opruimpakketje of maak gebruik van je eigen materialen als je deze al hebt

Je kunt bij aanmelding aangeven dat je een gratis opruimpakketje wilt ontvangen, als je deze nog niet hebt. Dit pakketje bestaat uit een afvalgrijper, veiligheidshesje, handschoenen en vuilniszakken. Je mag de materialen na afloop houden. Zo kun je nog eens vaker een opruimactie doen in de omgeving waar je woont. Daarmee houden we Almelo ook de rest van het jaar netjes en schoon.

Als je aangeeft dat je een opruimpakketje wilt ontvangen, worden de materialen in maart bij je thuisbezorgd. Ben je niet thuis, dan worden de materialen op een beschutte plek gezet en ligt er een briefje in de brievenbus.

Aanmelden

De aanmelding voor Heel Almelo Schoon is vanaf 14 maart gesloten.

Inloggen gemeente