Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl
U bevindt zich op de Twente Milieu pagina die nog niet specifiek ingericht is voor uw gemeente. Wijzigen? Klik hier
U bevindt zich op een gemeentepagina die niet overeenkomt met de door u opgegeven gemeente / postcode. Naar uw eigen gemeente gaan? Klik hier

21 maart 2020

Samen houden we de buurt schoon!

Dat is het motto van Heel Almelo Schoon, een initiatief van gemeente Almelo in samenwerking met Twente Milieu.

Waarom Heel Almelo Schoon?

Niet alleen thuis, maar ook op straat is er afval. Een blikje drinken of een lege chipszak. Gelukkig wordt er al veel afval in de afvalbak gegooid, maar helaas komt het ook in de natuur terecht. Elke dag zorgt de gemeente Almelo ervoor dat de stad schoon is, maar ook jij kunt hier een steentje aan bijdragen. Doe je mee?

Voor wie is het en wanneer?

Heel Almelo Schoon is een opruimactie van zwerfafval voor alle inwoners van Almelo. Elke buurt, wijk, vereniging of school, die zich in wil zetten voor een schone buurt, kan eraan meedoen. De opruimacties vinden plaats tijdens de Landelijke Opschoondag op zaterdag 21 maart 2020. Dit is met uitzondering van scholen. Zij ruimen op vrijdag 20 maart zwerfafval op of eerder die week.

Hoe werkt het?

 • Meld je aan voor Heel Almelo Schoon door het aanmeldformulier hieronder in te vullen
 • Kom op zaterdag 21 maart tussen 10.00 uur en 12.00 uur naar 1 van de locaties verspreid over de stad en je ontvangt een hesje, prikker, vuilniszak en handschoenen (kijk hiernaast voor de startlocaties)
 • Lever na het opruimen jouw vuilniszak met afval in bij de startlocatie
 • Na afloop nodigen we je uit voor een lunch in de business lounge van Heracles stadion Erve Asito. Ook zijn er leuke, sportieve activiteiten op het veld (12.00 uur - 14.00 uur).

Waar start Heel Almelo Schoon?

Heel Almelo Schoon start vanaf verschillende locaties, verspreid over de stad:

 • Schelfhorst winkelcentrum
 • Sluitersveld winkelcentrum Eskerplein
 • Binnenstad stadhuis op de Waterboulevard
 • Aadorp 't Aahoes
 • Aalderinkshoek winkelcentrum
 • Ossenkoppelerhoek winkelcentrum Van Gogh
 • Windmolenbroek winkelcentrum
 • Bornerbroek 't Brookshoes
 • Nieuwland wijkcentrum De Schoppe

Kijk op dit kaartje voor alle locaties.

Waar melden scholen zich aan?

De opruimacties van Heel Almelo Schoon voor scholen vinden plaats op vrijdag 20 maart of eerder die week. Meedoen met jouw school? Meld je dan hier aan. Jouw school ontvangt dan een box met de benodigde materialen. Deze wordt een dag van tevoren door Twente Milieu afgeleverd.

Hoe blijf ik op de hoogte?

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de Facebookpagina van Heel Almelo Schoon. Geef aan dat je mee doet aan het evenement en nodig ook je vrienden, familie, buren en kennissen uit.

Selecteer 1 van de startlocaties
Geef aan of je na afloop naar Heracles stadion Erve Asito komt voor een lunch en activiteiten op het veld (12.00 uur - 14.00 uur)
Wil je graag promotiemateriaal (posters en flyers) ontvangen om anderen ook op te roepen om mee te doen, laat dan hier je adresgegevens achter.
Velden met een * zijn verplicht

Melding maken

Is uw container niet geleegd of wilt u iets anders melden? Laat het ons weten.

Relevante informatie afgestemd op uw woonsituatie

Vul uw postcode en huisnummer in en zie direct relevante informatie afgestemd op uw woonsituatie, zoals wanneer het afval bij u opgehaald wordt. Het is mogelijk om uw postcode, huisnummer en e-mailadres op een later tijdstip te wijzigen.

Postcode
Huisnummer
Selecteer uw huisnummer
Uw gemeente:
De door u opgegeven postcode valt niet in het werkgebied van Twente Milieu of is een bedrijfsadres. Ga naar de algemene pagina.

Lees voordat u verder gaat onze privacyverklaring.