Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl
U bevindt zich op de Twente Milieu pagina die nog niet specifiek ingericht is voor uw gemeente. Wijzigen? Klik hier
U bevindt zich op een gemeentepagina die niet overeenkomt met de door u opgegeven gemeente / postcode. Naar uw eigen gemeente gaan? Klik hier

Milieupas

Bent u inwoner van Almelo, Borne, Enschede, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Rijssen, Holten of Oldenzaal? Dan kunt u gebruikmaken van een milieupas. Met deze milieupas heeft u toegang tot het afvalbrengpunt/Milieupark. Daarnaast geeft de milieupas inwoners die gebruikmaken van een ondergrondse restafvalcontainer toegang tot de container. De pas is eigendom van de gemeente en hoort bij uw woning. Als u gaat verhuizen dient u de milieupas in de woning achter te laten.

U kunt de milieupas op drie manier aanvragen. 

Let op: bent u inwoner van de gemeente Hof van Twente, Losser, Rijssen of Holten? Vraag dan de milieupas aan bij uw gemeente.

1. Aanvragen wegens verhuizing

De milieupas hoort bij uw woning en is eigendom van de gemeente. Als u gaat verhuizen dient u de milieupas in de woning achter te laten voor de nieuwe bewoners. Ligt er in uw nieuwe woning geen milieupas? Dan kunt u deze in de eerste drie maanden na de verhuizing gratis aanvragen.

Wanneer u de milieupas na drie maanden aanvraagt, wordt 10 euro in rekening gebracht. U kunt een milieupas aanvragen door onderstaand formulier in te vullen. Ook kunt u telefonisch een milieupas bestellen via 0900 – 85 20 111. De milieupas wordt na betaling binnen 2 tot 5 werkdagen bij u thuisbezorgd. 

2. Betalen met iDeal

Bent u uw milieupas kwijtgeraakt of bent u langer dan drie maanden geleden verhuisd en vergeten een pas aan te vragen? Dan kunt u tegen betaling van 10 euro hieronder alsnog een milieupas aanvragen. Na het invullen van onderstaand formulier komt u in de iDeal-omgeving van uw bank terecht, waar u de betaling kunt voldoen. Let op dat u het volledige traject doorloopt, anders komt de betaling niet bij ons door.

Is uw pas beschadigd en/of werkt deze niet meer? Dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via 0900 – 85 20 111. Houd uw milieupas bij de hand.

3. Achteraf betalen/zelf overmaken 

Bent u uw milieupas kwijtgeraakt of bent u langer dan drie maanden geleden verhuisd en vergeten een pas aan te vragen? Dan kunt u tegen betaling van 10 euro hieronder alsnog een milieupas aanvragen. Nadat we uw verzoek voor een nieuwe milieupas hebben ontvangen, sturen wij u een factuur. 

Is uw pas beschadigd en/of werkt deze niet meer? Dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via 0900 – 852 01 11. Houd uw milieupas bij de hand.

Wilt u een milieupas aanvragen, klik dan hier.

Melding maken

Is uw container niet geleegd of wilt u iets anders melden? Laat het ons weten.

Relevante informatie afgestemd op uw woonsituatie

Vul uw postcode en huisnummer in en zie direct relevante informatie afgestemd op uw woonsituatie, zoals wanneer het afval bij u opgehaald wordt. Het is mogelijk om uw postcode, huisnummer en e-mailadres op een later tijdstip te wijzigen.

Postcode
Huisnummer
Selecteer uw huisnummer
Uw gemeente:
De door u opgegeven postcode valt niet in het werkgebied van Twente Milieu of is een bedrijfsadres. Ga naar de algemene pagina.

Lees voordat u verder gaat onze privacyverklaring.