Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl
U bevindt zich op de Twente Milieu pagina die nog niet specifiek ingericht is voor uw gemeente. Wijzigen? Klik hier
U bevindt zich op een gemeentepagina die niet overeenkomt met de door u opgegeven gemeente / postcode. Naar uw eigen gemeente gaan? Klik hier

Nieuw: de biobak

De biobak is een vernieuwd model van de groene gft-container, met gaatjes aan de zijkanten. Deze gaatjes zorgen voor luchtcirculatie, waardoor het gewicht en volume van het gft-afval worden verminderd.

Praktijktest

Het is al wetenschappelijk aangetoond dat de biobak zorgt voor minder gewicht en volume van het gft-afval, maar daarnaast moet de nieuwe container ook de overlast van stank en ongedierte verminderen. Dit laatste is nog niet in de praktijk getest. Dat gaan wij het aankomende jaar doen.

Ervaringen delen

De testperiode loopt van 1 december 2016 tot en met 30 november 2017. Wij vragen deelnemers gedurende de testperiode een aantal keren hun ervaringen te delen via een enquête. Om een goed beeld te krijgen van de biobak in de verschillende seizoenen is het niet mogelijk om in de testperiode terug te wisselen naar de normale gft-container. Na de testperiode is het wel mogelijk om gratis te wisselen, mocht de biobak niet bevallen. 

Terugkerende ongemakken 

Sinds de jaren tachtig is er niks veranderd aan de inzameling van gft met minicontainers. De containers worden tweewekelijks geleegd. Jaarlijks keren de vragen en opmerkingen over de ongemakken van de minicontainer terug. Zo vriest het (natte) gft-afval in de winter vast, is de container in de lente te klein vanwege de toename van het tuinafval, zorgt de container in de zomer voor stankoverlast en is de container in de herfst wederom te klein vanwege het bladafval. De biobak moet een oplossing bieden aan al deze problemen.

Aanmelden

Aanmelden is niet meer mogelijk. Alle biobakken zijn vergeven.

Vragen?

Heeft u nog vragen over de biobak? Neem dan contact op met onze klantenservice. Dit kan via het contactformulier of telefonisch op werkdagen van 08.00 - 17.00 uur via 0900 - 85 20 111.

Biobak Vierkant Met Logo

Melding maken

Is uw container niet geleegd of wilt u iets anders melden? Laat het ons weten.

Relevante informatie afgestemd op uw woonsituatie

Vul uw postcode en huisnummer in en zie direct relevante informatie afgestemd op uw woonsituatie, zoals wanneer het afval bij u opgehaald wordt. Het is mogelijk om uw postcode, huisnummer en e-mailadres op een later tijdstip te wijzigen.

Postcode
Huisnummer
Selecteer uw huisnummer
Uw gemeente:
De door u opgegeven postcode valt niet in het werkgebied van Twente Milieu of is een bedrijfsadres. Ga naar de algemene pagina.

Lees voordat u verder gaat onze privacyverklaring.